Vene mees andis Apple'i kohtusse: iPhone muutis mu geiks (2)

Copy
Mobiiltelefon iPhone. Foto on illustratiivne.
Mobiiltelefon iPhone. Foto on illustratiivne. Foto: REGIS DUVIGNAU/REUTERS/SCANPIX

Üks Vene mees nõuab ettevõttelt Apple 14 000 euro suurust hüvitist, sest väidetavalt muutis iPhone ta geiks, kirjutas portaal The Moscow Times.

Hageja D. Razumilov väidab, et pärast seda, kui tema iPhone'i telefonis olev krüptovaluuta rakendus saatis talle 69 GayCoin (tõlkes GeiMünt) nimelist krüptoraha, hakkasid talle huvi pakkuma samasoolised suhted.

Krüptoraha saatja oli mehe jaoks tundmatu, aga krüptorahaga koos sai mees ingliskeelse sõnumi, milles öeldi: «Ära anna hinnangut enne proovimist.» See innustas Razumilovit proovima vahekorda mehega.

GayCoin on vähetuntud krüptovaluuta, mille Twitteri-kontol olevas tutvutuses öeldakse, et tegemist on LGBT kogukonnale mõeldud krüptovaluutaga, mis võimaldab kaubelda rahus ja stiilselt.

Kohtuhagis kirjutas mees, et ta mõtles tõepoolest, et ei tohiks anda hinnangut enne proovimist ja seetõttu otsustas ta astuda samasoolisesse suhtesse. Hagist ei tule välja, kuidas täpselt krüptoraha saamine ja suhtesse astumine seotud olid.

«Kaks kuud hiljem võin öelda, et imetlen seda intiimsust, mis on tekkinud minu ja minu sookaaslase vahel ja ma ei saa sellest enam välja,» kirjutas mees. «Mul on püsisuhe ühe mehega ja ma ei tea, kuidas seda oma vanematele selgitada. Pärast eelpool mainitud sõnumi saamist on minu elu teinud pöörde halvemuse poole ja ma ei ole enam kunagi normaalne.»

Razumilovi süüdistuse kohaselt manipuleeris Apple temaga ja surus teda seeläbi homoseksuaalsuse poole. Kompensatsiooniks moraalsete kannatuste ja vaimsele tervisele osaks saanud kahjude eest nõuab ta USA firmalt miljon rubla ehk veidi enam kui 14 000 eurot.

Kohtuotsus langetatakse kõigi eelduste kohaselt 17. oktoobril Moskva kohtus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles