Eurosaadikud Johnsoni ettepanekuid ei toeta (8)

Copy
Suurbritannia peaminister Boris Johnson.
Suurbritannia peaminister Boris Johnson. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Scanpix

Eile Suurbritannia peaministri Boris Johnsoni poolt Euroopa Komisjoni presidendile esitatud Brexiti-leppe muudatusettepanekud ei paku alust kokkuleppeks, ütles Euroopa Parlamendi Brexiti juhtrühm.

«Ettepanekud ei adresseeri tõelisi probleeme, mis tuleb Iiri piiri kaitsemeetmete eemaldamiseks lahendada,» ütles Euroopa Parlamendi Brexiti juhtgrupp avalduses.

Johnsonil on käsil tõsine missioon. Viia lõpuni kolm ja pool aastat kogu Euroopat kummitanud Brexiti-saaga. Kui Johnsonil ei õnnestu koguda oma Brexiti-plaanile toetust Euroopa Liidust või Briti parlamendist, on tulemuseks kas Suurbritannia lahkumine leppeta või järjekordne Brexiti edasilükkamine.

Kui Johnsonil aga õnnestub oma plaanile toetus saada ja Suurbritannia ühendusest 31. oktoobril välja viia, seisab ees järgmise raske ülesande lahendamine. Tal tuleb alustada läbirääkimisi uue Suurbritannia ja Euroopa Liidu vahelise kaubandusleppe üle.

Täna hommikul kohtus Johnson oma valitsuse liikmetega, et arutada, kuidas veenda skeptilisi Euroopa Liidu (EL) liidreid nõustuma tema uute Brexiti-ettepanekutega. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles