Eestlanna viis maailma metropolides kokku kalli kunsti ja kuulsad kompaniid

Priit Pullerits
Copy
Kai Kunstikeskuse programmi koordinaator Triin Metsla aitas aasta jooksul läbi viia kolme maailmakuulsat Frieze'i kunstimessi Londonis, New Yorgis ja Los Angeleses. Pildil Tallinnas Noblessneri sadamalinnakus.
Kai Kunstikeskuse programmi koordinaator Triin Metsla aitas aasta jooksul läbi viia kolme maailmakuulsat Frieze'i kunstimessi Londonis, New Yorgis ja Los Angeleses. Pildil Tallinnas Noblessneri sadamalinnakus. Foto: Remo Tõnismäe

Esimese eestlasena sai noor kunstikoordinaator Triin Metsla veeta terve aasta maailma ühe kuulsama, Frieze’i kunstimessi korraldajana New Yorgis, Londonis ja Los Angeleses. Sellel, mis ta suurte firmade ja kuulsate kollektsionääride keskel koges, ei paistnud teinekord kunstiga kuigi palju pistmist olevat.

Näitleja Drew Barrymore, kes teenis eelmise kümnendi keskel oma hiilgeajal iga filmirolli pealt ligi tosin miljonit dollarit, jalutas kahe tütrega New Yorgis Randallsi saarel. Sinna, 1600 elanikuga maalapile, mis on pindalalt sama suur kui Manilaid Liivi lahes ning kus annavad tooni suur veepuhastusjaam, kaks psühhiaatriahaiglat ja mitu kodutute varjupaika, pole enamikul eales asja. Välja arvatud pool nädalat mais, mil saarele saabuvad ka kuulsad, jõukad ja kultuursed. Neid tõmbab sinna Frieze’i kunstimess, mis kuulub omasuguste seas maailmas suuruselt ja tähtsuselt absoluutsesse tippu.

Seal, vähetuntud Randallsi saarel Manhattani idakalda vastas märkas Frieze’i vippkülaliste seas Barrymore’i Triin Metsla. 28-aastane Metsla on suur kunstihuviline, Tallinna Kai kunstikeskuse programmi koordinaator ning sellest sügisest ka Eesti Kunstiakadeemia õppejõud. Tal oli Barrymore’ile ootamatu ettepanek.

Metsla oli hankinud endale New Yorgis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles