Uus-Meremaa lõunasaart raputas maa-aluste tõugete seeria

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaa lõunasaart raputas mitu tugevat maa-alust tõuget, mis ehmatasid kohalikke elanikke ja sundisid sulgema Christchurchi rahvusvahelise lennuvälja.

Ametivõimude teatel oli esimese maa-aluse tõuke tugevuseks Richteri skaala järgi 5,8 magnituudi, vahendas Reuters. Sellele järgnes järeltõugete seeria, kus tugevaim oli 5,3-magnituudine.

Maavärina epitsenter asus Christchurchi linnast 20 kilomeetri kaugusel.

Esialgsete andmete järgi ei põhjustanud maavärisemine märkimisväärset kahju. Ka ei antud piirkonnale tsunamihoiatust, vahendas The Independent.

Üks inimene sai kaubanduskeskuses viga ja ta toimetati haiglasse.

Osadest ühiskondlikest hoonetest evakueeriti inimesi, mõnes piirkonnas kadus elekter ja poodides kukkusid kaubad riiulitelt maha.

Lõunasaare suurim linn Christchurch pole päriselt toibunud veel veebruarikuisest maavärinast, milles hukkus 182 inimest. Tookord purunesid nii hooned kui teed-tänavad. Miljarditesse dollaritesse ulatuvaid hävitustöid alles likvideeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles