Trump ja Biden süüdistasid teineteist valetamises

BNS
Copy
Donald Trump ja Joe Biden.
Donald Trump ja Joe Biden. Foto: Erakogu

USA president Donald Trump sarjas pühapäeval demokraadist endist asepresidenti Joe Bidenit, süüdistades teda ja tema perekonda korruptsioonis, ja kutsudes demokraatide presidendikandidaadiks pürgivat Bidenit kõrvale astuma. 

Trump kordas mitmes Twitteri säutsus laialdaselt diskrediteeritud kahtlustusi, et Biden sekkus USA asepresidendina sobimatult oma poja Hunteri Bideni kaitsmiseks korruptsioonikahtlustuste eest Ukrainas, heites nooremale Bidenile ette ka 1,5 miljardi dollari teenimist kahtlase tehinguga Hiinas. 

«Arvestades kogu raha, mille tema ja tema perekond välja pressisid, peaks Joe kõrvale astuma,» lausus Trump. 

Demokraadid on alustanud USA esindajatekojas vabariiklasest presidendi suhtes tagandamisjuurdlust seoses kahtlustustega, et Trump  kuritarvitas oma ametikohta isikliku sisepoliitilise kasu eesmärgil ning kutsus sellega välisriiki sekkuma USA 2020. aasta presidendivalimistesse.

Väidetavalt survestas Trump Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid uurima oma demokraadist rivaali Bidenit ja tema poega. Oma tahtmise saamiseks hoidis ta väidetavalt kinni Ukrainale mõeldud sadade miljonite dollarite jagu sõjalist abi.

Biden, kelle positsiooni demokraatide presidendikandidaadiks pürgijate tipus on üha paisuv skandaal tugevalt kõigutanud, lükkas päevalehes Washington Post ilmunud artiklis presidendi süüdistused tagasi ja süüdistas Trumpi valetamises.

«Trump levitab pööraselt lausvalesid, ümberlükatud vandenõuteooriaid ja laimu minu ja mu perekonna vastu, lootes kahtlemata minu kandidatuuri kahjustada,» kirjutas demokraat. 

«See ei toimi, sest Ameerika rahvas teab mind - ja teab teda,» kirjutas Biden, kes oli aastatel 2009-2017 demokraadist presidendi Barack Obama valitsuses asepresident. 

«Ma asetan kogu oma riigiteenistuses veedetud karjääri rikkumatuse iga kell sellele rahvale võrdlemiseks Trumpi oma vastu, mida iseloomustab igapäevane aususe puudumise,» kirjutas ta. 

President säutsus pühapäeval Twitteris ka, et talle meeldiks väga Bideni vastu 2020. aasta presidendivalimistel teist ametiaega taotleda, lisades aga, et «seda ilmselt ei juhtu». 

Biden lõpetas oma artikli Trumpile mõeldud sõnadega: «Palun võta teadmiseks, et ma ei kao kuhugi. Sa ei hävita mind ja sa ei hävita minu perekonda. Tulgu 2020. aasta november ja ma kavatsen sind veenvalt võita.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles