USA esindajatekoda nõudis Pentagonilt Ukrainaga seotud dokumente

Copy
President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP

USA esindajatekoja demokraadid nõudsid esmaspäeval Pentagonilt kohtu teel Ukrainaga seotud dokumente, mis on olulised president Donald Trumpi tagandamisjuurdlusele.

"Kohtunõudega tahetakse dokumente, mis on esindajatekoja komiteedele olulised uurimisel miks Valge Maja otsustas kinni hoida kriitilist sõjalist abi Ukrainale, mis oli kongressi poolt heaks kiidetud vastuseks Venemaa agressioonile," kirjutati avalduses.

Demokraadid on alustanud USA esindajatekojas vabariiklasest presidendi suhtes tagandamisjuurdlust seoses kahtlustustega, et Trump kuritarvitas oma ametikohta isikliku sisepoliitilise kasu eesmärgil ning kutsus sellega välisriiki sekkuma USA 2020. aasta presidendivalimistesse.

Väidetavalt survestas Trump Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid uurima oma demokraadist rivaali Bidenit ja tema poega. Oma tahtmise saamiseks hoidis ta väidetavalt kinni Ukrainale mõeldud sadade miljonite dollarite jagu sõjalist abi.

Trump ise sarjas pühapäeval demokraadist endist asepresidenti Joe Bidenit, süüdistades teda ja tema perekonda korruptsioonis.

Trump kordas mitmes Twitteri säutsus laialdaselt diskrediteeritud kahtlustusi, et Biden sekkus USA asepresidendina sobimatult oma poja Hunter Bideni kaitsmiseks korruptsioonikahtlustuste eest Ukrainas, heites nooremale Bidenile ette ka 1,5 miljardi dollari teenimist kahtlase tehinguga Hiinas.

"Arvestades kogu raha, mille tema ja tema perekond välja pressisid, peaks Joe kõrvale astuma," lausus Trump.

Biden, kelle positsiooni demokraatide presidendikandidaadiks pürgijate tipus on üha paisuv skandaal tugevalt kõigutanud, lükkas päevalehes Washington Post ilmunud artiklis presidendi süüdistused tagasi ja süüdistas Trumpi valetamises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles