Saksamaa veokirünnakut käsitletakse terroriaktina (2)

Copy
Kurjategija rammis varastatud sõidukiga mitmeid autosid ja vigastas sellega 16 inimest.
Kurjategija rammis varastatud sõidukiga mitmeid autosid ja vigastas sellega 16 inimest. Foto: MAXIMILIAN SEE / EPA / Scanpix

Saksamaa keskosas asuvas Limburgis rammis Süüriast pärit mees varastatud veokiga raudteeülesõidukoha ees seisnud sõidukeid, vigastades 16 inimest, kellest üks on kriitilises seisundis, teatas politsei. BBC ja CNN kirjutasid, et juhtumit käsitletakse terrorirünnakuna.

Juhtum leidis aset Hesseni liidumaal Limburgi raudteejaama lähedal. Politsei info kohaselt on kergelt viga saanud juht kinni võetud. Võimalike motiivide kohta on veel vara oletusi teha.

Sündmuskohal.
Sündmuskohal. Foto: THORSTEN WAGNER / AFP / Scanpix

Ajalehe Spiegel teatel oli tegemist 32-aastase Süüriast pärit mehega, kes elab Saksamaal alates 2015. aastast. Ta on varem võimude tähelepanu pälvinud narkootikumide omamise, poevarguse ja kakluse tõttu.

«Meil lihtsalt pole praegu piisavalt teavet oletada, mis selle taga võis olla. Uurimine, muu hulgas ka tunnistajate küsitlemine, jätkub,» kirjutati politsei teadaandes.

«Mitmete pealtnägijate ütluste kohaselt varastas mees veoki eile kell 17.20 kohaliku aja järgi,» lisati avalduses. Rekajuht märkis, et mees oli avanud temapoolse ukse ja rebinud ta autost välja. Seejuures ei olevat ründaja lausunud sõnagi.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles