Piirivalvejuht: USA on 12 kuuga kinni pidanud ligi miljon migranti

Copy
Ronimine üle piiritara. Kesk-Ameerika migrandid ronimas üle USA-Mehhiko piiritara El Chaparrali piiripunkti lähedal Baja California osariigis Mehhikos.
Ronimine üle piiritara. Kesk-Ameerika migrandid ronimas üle USA-Mehhiko piiritara El Chaparrali piiripunkti lähedal Baja California osariigis Mehhikos. Foto: Pedro Pardo, Agence France-Presse

USA piirivalve on viimase 12 kuu jooksul pidanud Mehhiko piiril kinni ligi miljon migranti, teatas tolli- ja piirivalveteenistuse (CBP) juhi kohusetäitja Mark Morgan teisipäeval.

Tegemist on osaga president Donald Trumpi administratsiooni jõupingutustest peatada ebaseaduslik migratsioon ning need sammud on hakanud näitama tulemusi alles viimasel kolmel kuul, kui kinnivõetute arv on kukkunud.

Kui mais võeti kinni 144 000 inimest, siis septembris veidi üle 52 000.

Suur osa migrantidest on pärit Kesk-Ameerika riikidest, kust põgeneti vaesuse ja vägivalla eest. Nad ületasid USA-Mehhiko piiri ja palusid siis asüüli.

USA on palunud Mehhikol peatada Hondurasest, Guatemalast ja El Salvadorist teele asunud inimeste transiit, rõhutades, et migrantidel tuleb taotleda asüüli esimeses riigis, kuhu nad jõuavad, seega kas Guatemalas või Mehhikos.

«CBP jätkab koostööd meie välispartnerite, eriti Mehhiko, El Salvadori, Guatemala ja Hondurasega, et tegeleda selle kui piirkondliku kriisiga,» ütles Morgan Valges Majas briifingul.

Morgan ütles, et USA-Mehhiko piirile on ehitatud 71 miili uut piiritara ning 2020. aasta lõpuks on valmis 450 miili piiritara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles