Vene poliitika «hall kardinal» mõistis hukka riigi poliitilise süsteemi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov.
Vladislav Surkov. Foto: SCANPIX

Kremli peaideoloogi Vladislav Surkovi hinnangul on riigi poliitiline süsteem rumal ja korrumpeerunud.

Venemaa «suveräänse demokraatia» arhitekt, kes on varem välistanud täielikult Venemaa muutumise parlamentaarseks vabariigiks, avaldas täna päevalehes Izvestia avaldatud usutluses ka toetust 4. detsembri parlamendivalimistele järgnenud meeleavaldustele.

Surkovi sõnul on protestid seotud riigiaparaadi korrumpeeritusega ja väidetavate valimisrikkumistega riigiduuma valimistel.

Seejuures nimetas Surkov meeleavaldusi täiesti normaalseks nähtuseks. «Parim või ütleme kõige produktiivsem osa meie ühiskonnast nõuab austust,» ütles Medvedevi tippnõunik, kelle sõnul ei saa inimeste vaateid ülbelt kõrvale lükata.  

«Kes tahab kaitsta korruptsiooni või ebaõiglust? Kes tahab kaitsta nüri ja rumalat süsteemi? Mitte keegi! Isegi need, kes on osa sellest süstemist, ei taha seda teha, kuna nad ei tunne, et neil on õigus,» lisas Surkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles