VIDEO. Vihased Mehhiko külaelanikud lohistasid külavanemat köiega auto järel

Copy
Mehhiko politseinikud.
Mehhiko politseinikud. Foto: OMAR TORRES / AFP / Scanpix

Lõuna-Mehhikos vahistati 11 inimest, keda kahtlustatakse Santa Rita külavanema ründamises, auto külge sidumises ning auto järel mööda tänavat lohistamises.

Tegu oli juba teise rünnakuga külavanema vastu. Rahulolematuse põhjus on aga lihtne - külavanem ei ole täitnud oma valimislubadust, milleks oli kohaliku tee parandamine. Olukord on sealsed talunikud sedavõrd vihale ajanud, et oma õigust nõutakse taga vägivalla kaudu. 

Politseil tuli külavanem Jorge Luis Escandón Hernandez vihaste elanike käest päästa. Teadete kohaselt külavanem tõsiseid vigastusi ei saanud, kuid mees kavatseb ründajate vastu kohtusse pöörduda. Intsidendi järel saatis politsei Chiapase osariigis asuvasse Las Margaritase linna lisajõud.

Kuigi külavanemad, linnapead ja kohalikud poliitikud satuvad Mehhikos koostööst keeldudes tihti narkojõukude kättemaksu ohvriks, siis rünnakud seoses valimislubaduste mittetäitmisega on haruldased.

Kohalike poolt salvestatud videos võib näha, kuidas külavanem hoonest välja tiritakse ning auto kasti surutakse. Hiljem jäi turvakaamera salvestisele see, kuidas köiega auto taha seotud külavanemat mööda Santa Rita tänavaid lohistati.

Sõiduki peatamiseks ja külavanema päästmiseks pidid sekkuma kümned politseinikud. Lisaks said mitmed linnapea väärkohtlemisega seotud inimesed vigastada kähmluses politseinikega.

Neli kuud varem tungisid vihased külaelanikud külavanema kontorisse ja peksid selle segi, sest meest ennast sealt ei leitud.

Probleemid on Escandóni saatnud juba varem. Näiteks enne kohalikke valimisi vahistati ta seoses kaklusega, mille käigus mees väidetavalt vastaskandidaadi toetajatega käsipidi kokku läks. Escandón vabastati hiljem tõendite puudumise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles