Venemaa ja Põhja-Korea hakkavad koos libauudistega võitlema (1)

Copy
Venemaa ja Põhja-Korea lipud Vladivostokis.
Venemaa ja Põhja-Korea lipud Vladivostokis. Foto: STR / AFP / Scanpix

Venemaa ja Põhja-Korea riigimeedia allkirjastasid koostöölepingu, mille osaks on ka plaan koos libauudistega võitlema asuda.

Vene uudisteagentuur TASS ja Põhja-Korea Uudiste Keskagentuur (KCNA) allkirjastasid esimese koostöölepingu juba 2005. aastal. Praegu on TASS ainus Vene meediaväljaanne, millel on oma harukontor Põhja-Korea pealinnas Pyongyangis.

Praeguse koostöölepingu kohaselt hakatakse lisaks libauudistele võitlemisele vahetama ka uudislugusid ja muud informatsiooni.

«Me näeme üha enam uudistekeskkonnas informatsiooni vääriti tõlgendamist ja peame sellisele libauudiste levikule vastu astuma,» tsiteeris TASS KCNA juhatajat Kim Chan-gwangi. «Ma usun, et KCNA ja TASSi agentuurid peavad selle eesmärgi nimel jõud ühendama.»

TASSi peatoimetaja Sergei Mihhailov rõhutas vajadust varustada agentuuri uudistega mitmelt poolt maailmas, sealhulgas Põhja-Koreast, mis on tema sõnul praegu nii mitmeski mõttes globaalse meedia tähelepanu keskmes. Kaks uudisteagentuuri lubasid pakkuda abi ka teineteise ajakirjanikele, lisas TASS.

Varem sel nädalal teatas Põhja-Korea välisministeeriumi pressiteenistus, et Vene meediakanalid kujutavad Põhja-Korea juhtkonna põhimõttelisi positsioone läbirääkimistel Washingtoni ja Pyongyangi vahel ausalt ja objektiivselt.

Vene president Vladimir Putin allkirjastas sel aastal vastuolulise seaduse, millega määratakse rahatrahvid internetis libauudiste levitamise eest.

Suvel uuringufirma VTsIOM korraldatud küsitlusest selgub, et pooled venelastest ei suuda eristada libauudiseid tegelikest uudistest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles