Eurosaadikud näitasid Prantsuse volinikukandidaadile ust

Copy
Prantsusmaa volinikukandidaat Sylvie Goulard täna Euroopa Parlamendi siseturu ja tööstuse komisjonide ühisistungil.
Prantsusmaa volinikukandidaat Sylvie Goulard täna Euroopa Parlamendi siseturu ja tööstuse komisjonide ühisistungil. Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / SCANPIX

Euroopa Parlamendi komisjonide saadikud hääletasid täna ülekaalukalt maha prantslase Sylvie Goulardi kandidatuuri Euroopa Komisjoni voliniku kohale.

Siseturuvolinikuks kandideerinud Goulard tegi parlamendis läbi kaks pingelist kuulamist, sest temaga on seotud mitu skandaali.

Hääletusel andsid siseturu ja tööstuse komisjonide liikmed tema poolt 29 ja vastu 82 häält, üks saadik jäi erapooletuks.

Goulardi tagasilükkamise otsus, mis saadetakse europarlamendi juhile, on hoop president Emmanuel Macronile, kes peab Euroopa Liidus mõjuvõimu saavutamist väga tähtsaks.

Goulard on kolmas volinikukandidaat, kelle parlament tagasi lükkab. Toetuseta jäid ka Ungari ja Rumeenia kandidaat.

«Võtan demokraatiat austades Euroopa Parlamendi otsuse teatavaks,» ütles Goulard pärast hääletust Twitteris.

Ta tänas Macroni ja komisjoni tulevast presidenti Ursula von der Leyen ning kõiki tema poolt hääletanud saadikuid usalduse eest.

Rahanduseksperdina tuntud Goulardi valimine EK volinikuks põhjustas kohe vastuväiteid.

Endine europarlamendi saadik Goulard oli 2017. aasta juunis sunnitud lahkuma kaitseministri ametist libatöökohtade skandaali tõttu. Asja asus uurima ka EL-i korruptsioonivastane büroo.

Mõlemad menetlused alles käivad, kuid Goulardile ei ole süüdistust esitatud.

Kahtlusi äratas ka Goulardi tegevus Berggrueni instituudis – USA mõttekojas, mille asutas miljardär Nicolas Berggruen.

Goulard sai kolleegide pahameeleks europarlamendiliikmena instituudilt kolme aasta jooksul üle 10 000 euro kuus. Europarlamendi saadikute hinnangul ei suutnud Goulard piisavalt selgitada, mille eest ta raha sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles