Chávez: Fidel Castro enam avalikkuse ette ei ilmu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chávez (vasakul), Kuuba revolutsiooni elav legend ja endine president Fidel Castro (keskel) ja tema vend Raúl Castro möödunud aasta juunis.
Venezuela president Hugo Chávez (vasakul), Kuuba revolutsiooni elav legend ja endine president Fidel Castro (keskel) ja tema vend Raúl Castro möödunud aasta juunis. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela vasakpoolse riigipea Hugo Cháveze sõnul Kuuba pikaaegne president Fidel Castro tõenäoliselt enam avalikkuse ette ei ilmu.


«Me juba teame, et oma mundris nagu sõdalane välja nägev Fidel enam öistel linnatänavatel ringi ei liigu ja inimestega ei suhtle. Sellest on saanud ajalugu,» ütles Chávez eile Venezuela riigiraadio saates «Tere, president!», vahendas Interfax.

«Aga Fidel elab edasi, ta on praegu elus ja elab igavesti pärast füüsilise elu lõppemist. Ja ta peab edasi elama ka tulevastel aastatel. Me vajame sind endiselt,» lisas Chávez.

Kommunistliku saareriigi revolutsiooni elavat legendi Castrot pole avalikkuse ees nähtud juba rohkem kui kaks aastat. Ligi pool sajandit saareriiki juhtinud 82-aastane Fidel loovutas tõsiste tervisehädade tõttu võimutäiuse mullu nooremale vennale Raúlile, kes 24. veebruaril presidendiks kinnitati.

Hiljuti tähistati Kuubas kommunistliku revolutsiooni aastapäeva, mille puhul ei ilmunud temalt isegi regulaarset juhtkirja ajalehes, rääkimata sütitavast sõnavõtust rahvamasside ees.

Viimased avalikkusele kättesaadavad fotod Castrost pärinevad novembrist, mil ta kohtus Havannas Vene Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi ja Hiina riigipea Hu Jintaoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles