Esper: pole mingit märki, et Türgi plaaniks pealetungi peatada (9)

Copy
Türgi alustas Süürias rünnakut
Türgi alustas Süürias rünnakut Foto: BULENT KILIC / AFP

USA kaitseminister Mark Esper ütles reedel, et pole mingit märki selle kohta, nagu kavatseks Türgi peatada oma pealetungi kurdi võitlejate vastu Süüria kirdeosas. 

«Minu jutuajamiste põhjal minister (Hulusi) Akariga, ei näe ma mingit märki sellest, et nad on valmis lõpetama,» lausus Esper pressikonverentsil. 

Pentagon märkis varem reedel, et Esper olevat jutuajamises oma kolleegiga «jõuliselt» julgustanud Türgit peatama pealetungi Süürias, hoiatades, et sel võivad olla Ankarale tõsised tagajärjed. 

ÜRO: rünnak on sundinud kodust lahkuma 100 000 inimest

Türgi pealetung kurdi võitlejate positsioonidele Süüria kirdeosas on oma kodudest lahkuma sundinud umbes 100 000 inimest, teatas reedel ÜRO.

«Hinnanguliselt 100 000 inimest on juba kodu maha jätnud,» on öeldud pealetungi kolmandal päeval tehtud avalduses. 

ÜRO märkis, et mitmel rindel piki piiri läbi viidaval sõjalisel operatsioonil on teisigi humanitaartagajärgi.

Organisatsiooni andmeil on rivist väljas veejaam, mis teenindas 400 000 inimest Hasakeh' linnas ja selle ümbruskonnas.

Surma on saanud neli Türgi sõdurit

Süürias sai reedel pealetungis kurdi võitlejate vastu surma neli ja vigastada veel mitu Türgi sõdurit, teatasid ametiisikud ja ajakirjandus. 

Kaks sõdurit hukkus ja kolm sai haavata vahetus lahingus Süüria Kurdi Rahvakaitseüksuste (YPG) võitlejatega Süüria kirdeosas, vahendas kaitseministeerium. 

Veel kaks said surma, kui mürsk tabas kaugemal lääne pool asuvat Azazi sõjaväebaasi, mis jääb praegusest pealetungipiirkonnast väljapoole, teatas riiklik uudisteagentuur Anadolu. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles