Hollandi politsei pidas kinni 130 kliimaprotestijat

Copy
Meeleavaldajad Amsterdamis.
Meeleavaldajad Amsterdamis. Foto: Ana Fernandez/Zumapress/Scanpix

Hollandi politsei pidas laupäeval kinni 130 kliimaprotestijat, kes blokeerisid Amsterdami kesklinnas ühe suure silla.

"Politsei on seni pidanud Blauwbrugi sillal kinni 130 inimest," ütles politsei Twitteris. Sild asub Hollandi pealinna südames ning ühendab mitut linnajagu.

Kella 9-ks (Eesti aeg kell 10) olid sillale kogunenud kümned aktivistid, kirjutas kohalik meedia. Mõned protestijad riputasid silla alla võrkkiiged ja läksid sinna lebama, et laevad ei saaks silla alt läbi sõita.

Meeleavaldus on osa liikumise Extinction Rebellion püüdlustest saada valitsused agaramalt tegutsema kliima soojenemise vastu ning kärpima süsinikuheidet järsemalt.

Suurbritannias loodud liikumine korraldab proteste üle maailma. Laupäeval segasid tema liikmed muu hulgas liiklust Pariisis Prantsuse parlamendi ees.

Briti valitsus otsustas juunis saada esimeseks Euroopa Liidu riigiks, mis lubab viia Maad soojendavate heitgaaside hulga netonulli 2050. aastaks. Arvatakse, et otsuse põhjustas osaliselt Extinction Rebellioni surve.

Liikumine tahab, et riigid jõuaksid selle sihini 2025. aastaks. Lisaks soovib ta pidada "kodanike kogusid", mis otsustaksid sihi saavutamiseks vajalike algatuste üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles