Euroopas marssisid tuhanded Türgi Süüria pealetungi vastu (1)

Copy
Meeleavaldus Pariisis.
Meeleavaldus Pariisis. Foto: ROMUALD MEIGNEUX/SIPA/SCANPIX

Pariisi ja teiste Euroopa linnade tänavatel marssisid laupäeval tuhanded inimesed, kes protestisid Süüriast toimuva Türgi pealetungi vastu ning kellest mõned skandeerisid «Terrorist Erdoğan».

Kurdide rohelise, punase ja kollase trikoloori all marssinud inimesed hoidsid käes silte «Trump = sarimõrvar» ja «Daeshi tõeline juht». Viimasega viitasid nad Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoğanile ja islamiäärmuslikule terrorirühmitusele Islamiriik.

Korraldajate sõnul osales Pariisis protestil rohkem kui 20 000 inimest. Kurdide toetuseks avaldati meelt ka Küprosel, Rootsis ja Belgias, aga ka Saksamaal, kus tuli näiteks Kölni linnas tänavale 10 000 inimest. Hiljem toimuvad protestid ka Kreeka pealinnas Ateenas.

«Türgi üritab panna toime etnilist puhastust ning tugevdada džihadismi..., et suruda Lääs põlvile. Pärast Türgi sõjaväe invasiooni hakkas seni uinunud Daeshi võitlejad rünnakuid tegema,» ütles Agit Polat, kes o on Prantsusmaal Kurdi Demokraatliku Nõukogu pressiesindaja.

«Euroopa Liit ja Ühendriigid peaksid kehtestama iga hinnaga Türgile konkreetsed majandussanktsioonid,» lisas ta. Soome, Saksamaa, Norra ja Holland on juba teatanud, et peatavad relvamüügi Türgile.

Polat ärgitas Prantsusmaad ka kutsuma tagasi oma Türgi suursaadikut.

Pariisis osales marsil lisaks Polatile ka mitu poliitikut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles