Venemaad vihastas Saksa ametniku kriitika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa ja Venemaa lipud.
Saksamaa ja Venemaa lipud. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium reageeris täna teravalt Saksa valitsusametniku kriitikale riigi inimõiguste ja demokraatia olukorra kohta.

Saksa inimõigusvolinik Markus Löning arvustas sel nädalal intervjuus ajalehele Die Welt Venemaal toimuvaid inimõigusrikkumisi ja kutsus kehtestama sanktsioone nende eest vastutavate Vene poliitikute ning julgeolekutöötajate vastu, vahendas RIA Novosti.

Löning ütles, et Vene president Dmitri Medvedev on õigusriiki kaitsnud vaid sõnades, samas kui peaminister Vladimir Putin ei sarnane kuidagi tõelise demokraadiga.

Vene välisministeeriumi esindaja Aleksandr Lukaševitš ütles, et Löningi avaldus on ekslik ja vastuvõetamatu.

«On üllatav, et ta on võtnud endale õiguse rääkida Saksa valitsuse ja isegi kõigi eurooplaste nimel, kutsudes avaldama otsest survet Venemaale – sisuliselt sekkuma meie siseasjadesse,» ütles ta.

Löning ütles ka, et EL peaks Venemaaga suheldes rääkima otsekohesemalt inimõiguste kaitsmisest, sest nende eiramine seab löögi alla ELi välispoliitika ja usutavuse. Sakslane kritiseeris iseäranis eelmise nädala ELi-Venemaa tippkohtumist.

Saksa föderaalvalitsus arutab parajasti viisakeelude ja muude sanktsioonide kehtestamist Vene ametnikele, kes on pannud toime inimõigusrikkumisi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles