Kudrin: Venemaa peab muutuma rahumeelselt

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin.
Aleksei Kudrin. Foto: SCANPIX.

Vene endine rahandusminister Aleksei Kudrin avaldas toetust opositsioonilistele meeleavaldajatele, kutsudes üles rahumeelseteks muutusteks Venemaal. 

«Ma jagan teie negatiivseid emotsioone seoses meie riigi parlamendivalimiste tulemustega,» kirjutas Kudrin päevalehes Kommersant tänase suurmeeleavalduse eel avaldatud arvamusartiklis.

Ka leidis Kudrin, et Venemaa poliitika ja ühiskond vajavad ümberkujundamist.

«Ma usun, et on võimalik edukalt rakendada kava meie poliitilise süsteemi ja kogu riigi rahulikuks ja vägivallatuks üleminekuks. Dünaamilist, aga mitte revolutsioonilist. Kus ülemineku kvaliteet on märksa olulisem selle kiirusest,» arvas Kudrin, kes teatas rahandusministri kohalt lahkumisest pärast seda, kui president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin avalikustasid plaani oma kohad tuleva aasta presidendivalimiste järel vahetada.

Kudrini hinnangul on märtsikuised presidendivalimised riigi poliitilise süsteemi ülemineku lakmustest. «Selle (ülemineku - toim) tõestuseks võiks ja peaks olema tulevased presidendivalimised – ühiskonna heakskiit selle tulemustele,» leidis Kudrin, kelle sõnul on Putin sääraseks testiks valmis.

Kudrini sõnul peaks riigi juhtkond astuma dialoogi selle kriitikutega, kes on aktiviseerunud pärast 10. detsembri massimeeleavaldusi. Samas leidis Kudrin, et juhtkond ei soovi opositsiooniga endiselt tekkinud olukorra üle arutleda, kuigi vajadus selle järele on märgatavalt kasvanud.

Varem on Kudrin leidnud, et uue paremtsentristliku partei moodustamine on hädavajalik, avaldades ka ise valmisolekut selle töös osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles