Twitter: reeglid kehtivad ka maailma liidritele

Copy
Twitteri logo.
Twitteri logo. Foto: AFP / Scanpix

Suhtlusvõrgustik Twitter hoiatas eile, et platvormi reeglid kehtivad ka maailma liidritele ning nende sõnumid kõrvaldatakse, kui need teenuse tingimusi varjamatult rikuvad.

Twitter ütles oma poliitikat selgitavas sõnumis, et tal on solvavate säutsude, vägivallaähvarduste ja privaatse info postitamise puhul õigus samme astuda.

Sotsiaalmeedia, eriti Facebook on sattunud viimasel aja surve alla poliitiliste liidrite valesõnumite ja eksitava info tõttu.

Nii Facebook kui Twitter on kinnitanud, et ei püüa kõrvaldada liidrite «võrgukõlblikke» kommentaare. Poliitilisele reklaamile tehakse aga erand.

Twitter rõhutab aga, et ei anna poliitikutele oma keskkonnas vaba voli, vaid ka maailma liidrite säutsud peavad alluma reeglitele.

Firma hoiatab, et samme astutakse kontode suhtes, kus propageeritakse terrorismi ning ähvardatakse otseselt ja selgelt vägivallaga. Lubatud ei ole ka kellegi isiklike andmete nagu aadress ja telefoninumber postitamine. 

Sama kehtib intiimsete fotode ja videote postitamise kohta asjaosalise loata ning laste seksuaalsele ärakasutamisele ja seksuaalvägivallale viitavate materjalide kohta.

Twitteri sõnul ei ole poliitilisi säutse puudutavad reeglid muutunud. Firma teatas juunis, et poliitilised kommentaarid üldisetele reeglitele ja kitsendustele ei allu.

 Ka Facebook on rõhutanud, et ei kavatse poliitilisi sõnumeid tsenseerida.

«Las nende üle otsustavad valijad, mitte ettevõtted.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles