Schumer: Trump nimetas Pelosit «kolmanda järgu poliitikuks» (7)

Copy
USA senati demokraatide liider Chuch Schumer (keskel), esindajatekoja demokraadist spiiker Nancy Pelosi (vasakul) ja esindajatekoja tähtsuselt teine demokraat Steni Hoyer kolmapäeval Washingtonis pärast lahkumist president Donald Trumpi juhatatud kohtumiselt Valges Majas.
USA senati demokraatide liider Chuch Schumer (keskel), esindajatekoja demokraadist spiiker Nancy Pelosi (vasakul) ja esindajatekoja tähtsuselt teine demokraat Steni Hoyer kolmapäeval Washingtonis pärast lahkumist president Donald Trumpi juhatatud kohtumiselt Valges Majas. Foto: Ron Sachs / ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA president Donald Trump sarjas kolmapäeval oma sisepoliitilist vastast, esindajatekoja demokraadist spiikrit Nancy Pelosit, nimetades teda Süüria-teemalisel kohtumisel «kolmanda järgu poliitikuks», ütlesid demokraadid. 

«Ta oli solvav, eriti spiikri vastu...Ta nimetas teda kolmanda järgu poliitikuks,» ütles senati demokraatide liider Chuch Schumer ajakirjanikele pärast seda, kui ta lahkus koos Pelosi ja esindajatekoja veterandemokraadi Steni Hoyeriga Valges Majas peetud kohtumiselt. 

Schumer märkis, et teised mõlema partei seadusandjad jäid kohtumisele.  

Kohtumine keskendus Trumpi vastuolulisele otsusele tuua USA väed ära Süüria põhjaosast ja oli Pelosi ja Trumpi esimene silmast silma kohtumine pärast seda, kui spiiker andis 24. septembril esindajatekojas presidendi tagandamisjuurdlusele ametliku käigu. 

Pelosi sõnul paistis Trump olevat tõsiselt häiritud esindajatekoja ülekaalukast toetusest parteideülesele resolutsioonile, milles mõisteti vägede väljaviimine hukka. 

Spiiker märkis, et president läks Valge Maja kohtumisel seadusandjatega endast välja. «See, mida me presidendi poolt nägime, oli enesevalitsuse kaotamine. Kurb tõdeda,» lisas Pelosi. 

Esindajatekoja tähtsuselt teine demokraat Hoyer ütles, et teda ja teisi solvas sügavalt see, kuidas Trump Pelosit kohtles. 

«Ma olen olnud paljudel sellistel kohtumistel, kuid ma ei ole kunagi näinud presidenti kohtlemas niivõrd lugupidamatult USA valitsuse samaväärset haru,» lausus Hoyer. 

President on pärast tagandamisjuurdluse alustamist Pelosit korduvalt halvustanud.

Valge Maja pressiesindaja Stephanie Grisham lükkas tagasi demokraatide versiooni sündmustest, väites, et president käitus tasakaalukalt ja otsustavalt ning Pelosi väljamarssimine oli nõutuks tegev, aga mitte üllatav. 

«Demokraatide juhtkond otsustas välja marssida ja kaamerate ees vinguda,» kirjutas Grisham Twitteris. «Kõik ülejäänud jäid tegema tööd meie riigi hüvanguks.» 

Esindajatekoja kõrge vabariiklane Kevin McCarthy süüdistas pärast kohtumist ajakirjanikega rääkides Pelosit samuti väljatormamises ja spiikrile ebasobivas käitumises. 

Trump ise kirjutas hiljem Twitteris, et Nancy Pelosi vajab abi. «Tal on kas ülakorrusel midagi korrast ära või talle lihtsalt ei meeldi meie suur riik. Ta kaotas täna Valges Majas täielikult enesevalitsemise. Seda oli väga kurb vaadata. Palvetage tema eest, ta on väga haige inimene,» kirjutas ta. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles