Reinsalu ja Stoltenberg: NATO kollektiivkaitse toimib Türgi rünnakust hoolimata (3)

Copy
Urmas Reinsalu ja Jens Stoltenberg.
Urmas Reinsalu ja Jens Stoltenberg. Foto: NATO/Frederic Garrido-Ramirez

Välisminister Urmas Reinsalu arutas kohtumisel NATO peasekretär Jens Stoltenbergiga olukorda Süürias, Ukraina toetamist, transatlantilist koostööd ning eelseisvat NATO liidrite kohtumist.

Kohtumisel tõdesid nii Eesti välisminister kui ka NATO peasekretär, et Türgi julgeolekumuresid Kirde-Süürias ei tohiks lahendada sõjaliste vahenditega, vaid poliitiliste ja diplomaatiliste sammudega.

Reinsalu ja Stoltenberg tervitasid Türgi ja USA kokkulepet sõjategevuse peatamiseks Süürias. «Olukord Lähis-Idas on teravnenud, kuid NATO artikkel 5 kollektiivkaitse põhimõte toimib tingimusteta,» ütles Reinsalu. «Meie dialoogi Türgiga kannustab ka teadmine, et Türgi on NATO liitlane, Euroopa Liidu oluline partner ja ülemaailmse Daeshi-vastase koalitsiooni liige. Türgil on olnud ka ülioluline roll rändekriisi ohjamisel,» lisas välisminister.

Kohtumisel rõhutati ka vajadust olla jätkuvalt solidaarsed Ukrainaga, et seista vastu Venemaa agressioonile. Oktoobri lõpus toimub ka Põhja-Atlandi Nõukogu visiit Ukrainasse.

Aasta lõpus toimuvalt liidrite kohtumiselt Londonis oodatakse sõnumit NATO jätkuvalt kesksest rollist Euro-Atlandi piirkonna julgeoleku tagamisel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles