MyFitnessis kutsetunnistus ühel treeneril seitsmest (3)

Kerttu Kirjanen
, suvereporter
Copy
Harrastajad MyFitnessi Tallinna kesklinna klubis.
Harrastajad MyFitnessi Tallinna kesklinna klubis. Foto: Eero Vabamägi

Eestis 20 spordiklubi pidavas Baltimaade suurimas spordiklubiketis MyFitnessis on vaid igal seitsmendal treeneril treeneri väljaõpet tõendav kutsetunnistus. Klubi enda hinnangul ei ole muretsemiseks põhjust, sest kuigi treeneritel puudub kutsekvalifikatsioon, on nad läbinud palju hinnatud koolitusi.

Eesti tuntuima spordiklubi MyFitnessi ligi 230 treeneri nime kõrvutamisel Eesti spordiregistri treenerite alamandmekoguga selgub, et treeneri kvalifikatsioon on neist vaid umbes 30-l. Kuigi kõik need enam kui 200 juhendajat spordisaalides reklaamivad end treenerina, ütleb spordiseadus, et treener on vaid see sportlasi ja harrastajaid juhendav spordispetsialist, kellel on treeneri kutsekvalifikatsioon.

Miks kvalifikatsioon oluline on? Kurva näite eelmisest nädalast toob Spordikoolituse ja -Teabe Sihtasutuse treenerikutse peaspetsialist Liisa Roos. «Eelmisel nädalal räägiti meedias lapsest, kes sai väga ränga tervisekahjustuse treeneri oskamatuse tõttu. Seal ütles prokurör, et kui treeneril ei ole kutsetunnistust, siis on see ettevaatamatusest sooritatud kuritegu. Kutse olemasolul oleks tegu olnud õnnetusega,» rääkis ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles