Briti parlament annab hinnangu Johnsoni müügimehetööle

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Briti peaminister Boris Johnson lahkumas eile Euroopa Liidu Ülemkogult, et suunduda koju oma Brexiti-leppe heaks kihutustööd tegema.
Briti peaminister Boris Johnson lahkumas eile Euroopa Liidu Ülemkogult, et suunduda koju oma Brexiti-leppe heaks kihutustööd tegema. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Scanpix

Alates sellest, kui Brüsselist tuli üleeile sõnum, et Euroopa Liit (EL) ja Briti peaminister Boris Johnson on saavutanud kokkuleppe uue Brexiti-leppe asjus – tõsi, erinevus eelmise, Theresa May leppeversiooniga on üsna napp –, on Londonis käinud agar lehmakauplemine, kuid tänase hääletuse eel pole endiselt selge, kuhupoole kaalukauss kaldub.

Õigupoolest ei tea Briti parlamendisaadikud häält andes isegi, mille poolt nad täpselt hääletavad, sest Johnsoni leppe majandusliku mõju hinnangut neile enne otsuse langetamist ei tutvustata.

Brexiti-leppe arutelu algab parlamendis täna kell 9.30 (Eesti aja järgi 11.30) valitsusjuhi Boris Johnsoni sõnavõtuga ja küsimustega talle. Seejärel otsustab spiiker John Bercow, millised muudatusettepanekud lähevad parlamendis hääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles