Hillary Clinton: Venemaa on asunud toetama üht demokraatide kandidaati

Copy
Tulsi Gabbard.
Tulsi Gabbard. Foto: AFP / Scanpix

Endine presidendikandidaat Hillary Clinton hoiatas eile, et Venemaa on asunud toetama demokraatide kandidaati järgmise aasta valimistel, edastas kohalik meedia.

Clintoni sõnul on taolise tegevuse eesmärgiks lõhestada valijaskonda ja aidata president Donald Trumpil tagasivalituks saada.

Clinton ei nimetanud kedagi nimeliselt, kuid meedia hinnangul vihjas ta Hawaii kongressiliikmele Tulsi Gabbardile.

«Ma ei ennusta midagi, kuid nad on silma heitnud kellelegi, kes on praegu demokraatide eelvalimistel kandideerimas. Ta on venelaste lemmik. Neil on siiani olnud terve hulk külgi ja robotprogramme (bots) ning muid viise tema toetamiseks,» väitis Clinton.

Varem nimetas Clinton samas usutluses Trumpi Vladimir Putini unelmaks ning lisas, et presidendi inauguratsioonikõne oli nagu sõjakuulutus poolele Ameerikast.

Gabbard vastas sotsiaalmeedias raevukalt Clintoni süüdistustele ja nimetas teda muu hulgas sõjaõhutajate kuningannaks ja korruptsiooni kehastuseks. Gabbardi sõnul on just Clinton organiseerinud tema vastu laimukampaania peavoolumeedias.

USA meediaanalüüs on näidanud, et Venemaaga seotud veebilehed on väljendanud heameelt Gabbardi kandideerimise üle, kaitsnud tema vastuolulist kohtumist Süüria presidendi Bashar al-Assadiga 2017. aastal ja rünnanud inimesi, kes on nimetanud Gabbardit Moskva etturiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles