Surematu Zavoodi kõike näinud baarilett läks ajalukku, pidu jätkub

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Tartu Mööblikoja omanik Tiit Remsel (tagumine mees) ja sama ettevõttes töötav Toivo Kogger eemaldasid reede keskpäeval legendaarse pubi Zavood baarileti ja asendasid selle uuega. Vana baarilett saab omale uue elu Tartu ülikooli muusemi eksponaadina.
Tartu Mööblikoja omanik Tiit Remsel (tagumine mees) ja sama ettevõttes töötav Toivo Kogger eemaldasid reede keskpäeval legendaarse pubi Zavood baarileti ja asendasid selle uuega. Vana baarilett saab omale uue elu Tartu ülikooli muusemi eksponaadina. Foto: Kristjan Teedema

Paljudele liiga raskeks muutunud peadele tuge pakkunud, tormiliste tantsijate all nõtkunud ja vaeste tudengite viimaseid sente näinud pubi Zavood ​männipuust baarileti aeg sai läinud reedel otsa. Aga mälestused ja ka lett jäävad, sest Tartu ülikooli muuseumi töötajad lasid Zavoodi vana baarileti teisaldada, et seda muuseumis tulevastelegi põlvedele näidata. 

1999. aasta mai keskel kirjutas Tartu Postimees, et Zavood ei tahagi võistelda uute moodsate baaride-kohvikutega – siin on kivikõvad metalltoolid ja värvilised lauad-seinad. Aeg on tükk maad edasi läinud, Zavood pole suurt muutunud.
1999. aasta mai keskel kirjutas Tartu Postimees, et Zavood ei tahagi võistelda uute moodsate baaride-kohvikutega – siin on kivikõvad metalltoolid ja värvilised lauad-seinad. Aeg on tükk maad edasi läinud, Zavood pole suurt muutunud. Foto: Ove Maidla

Nimelt avab ülikooli muuseum novembris näituse «Minu elu ülikool», mis näitlikustab Tartu tudengite vaba aja veetmise võimalusi. Seal saab olema eraldi kohvikute osa ning Zavoodi baarileti ja pukkide roll on ilmestada üheksakümnendaid Tartu tudengielus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles