Poisil jäi rahvastepalli mängides süda seisma (2)

PM Tervis
Copy
Elustamine on vajalik oskus ka lastekollektiivis.
Elustamine on vajalik oskus ka lastekollektiivis. Foto: Shutterstock

M.J. Crumity mängis 1. oktoobril koolis rahvastepalli, kui ta südamestimulaator lakkas töötamast. Järgnes erakordne päästeoperatsioon.

Kaheksanda klassi poiss M.J. kukkus kokku – ta süda seiskus, vahendab WCTV. Floridas asuva County Central kooli treener kutsus kohale heakorra ametniku Joey Knight`i.

«Sõitsin patrullautoga võimlasse ja leidsin lapse lebamas põrandalt – ta ei reageerinud,» ütles Knight. Esmaabi õppinud mees tegi lapsele kunstlikku hingamist, kuni kooliõde Annie Dyke jõudis kohale elektrišokimasinaga. Koolidirektor jälgis ehmatavat olukorda kõrvalt ja palvetas. M.J. süda hakkas pärast elektrišokkide saamist taas tööle ja ta toimetati haiglasse.

Poiss põeb rasket südamehaigust hüpertroofilist kardiomüopaatiat, mille korral on südamelihas liiga paks, mis takistab südame vereringet.

M.J. vajas südameoperatsiooni, kui ta oli kolmeaastane. Poisile paigaldati toona südamestimulaator. M.J. naasis eelmisel nädalal kooli ümber programmeeritud südamestimulaatoriga ja jätkab tavapärast elu.

Vaata veel videot, kuidas elustada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles