Saksamaa on avatud Brexiti lühikeseks tehniliseks ajapikenduseks

Copy
Saksa välisminister Heiko Maas.
Saksa välisminister Heiko Maas. Foto: EPA/Scanpix

Saksa välisministri Heiko Maasi sõnul on Berliin valmis Brexiti tähtaja lühiajaliseks edasilükkamiseks, kui Briti parlament vajab rohkem aega parlamendi heakskiidu saamiseks väljaastumislepingule. 

«Kui Suurbritannias on probleeme ratifitseerimissammudega, siis ma ei välistaks lühikest tehnilist pikendust,» lausus ta esmaspäeval ajakirjanikele.

Maas ütles, et kui Briti alamkoda oleks leppe tagasi lükanud, oleks Euroopa Liidu liikmesriikide olukord keerulisem.

«Kas sellele asjale on pikendust vaja, peab Euroopa Liidus uurima ja siis otsustama. Aga ma ei arva, et praegu oleks mõistlik või kohane selle üle spekuleerida,» ütles minister.

Majandusminister Peter Altmaier ütles samuti, et oleks lühikesele pikendusele avatud.

«Hea ja korrapärane lahendus on endiselt võimalik, kui Boris Johnson proovib nüüd parlamendis parteideülest lahendust leida,» ütles ta ajalehele Bild.

«ÜK-sisesed võimumängud võivad ohtu seada töökohad ja jõukuse. Kui on vaja paarinädalast pikendust, ei oleks mul selle vastu midagi,» ütles Altmaier.

Kantsler Angela Merkeli kõneisik Steffen Seibert keeldus kantsleri seisukohta täpsustamast ja ütles, et liikmesriigid peavad üksteisega konsulteerima.

Briti alamkoda seadis lahkumisleppe heakskiitmise tingimuseks leppe ratifitseerimiseks vajalike õigusaktide vastuvõtmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles