Fotod ja video: kuninganna husaaride rasketehnika liigub Eesti suunas (3)

Postimees
Copy

Harjutusel Tractable osalev Ühendkuningriigi kuninganna husaaride rügemendi rasketehnika saabus nädalavahetusel Saksamaale Emdeni sadamalinna ning alustab raud- ja maanteid pidi liikumist Eesti suunas.

Harjutuse käigus jõuab Eestisse ligikaudu 200 ühikut tehnikat ning 800 sõdurit, kes vahetavad välja siin paikneva liitlaste lahingugrupi Ühendkuningriigi kontingendi – kuninga husaaride üksuse vahetab välja Eestisse saabuv kuninganna husaaride üksus, edastas kaitseväe peastaap.

Nädalavahetusel meritsi Ühendkuningriigist saabunud tehnika ja varustus laetakse ümber raud- ja maanteetranspordivahenditele ning liigutatakse erinevaid marsruute kasutades läbi Saksamaa, Poola, Leedu ja Läti lõppsihtpunkti Eestisse.

«Harjutus Tractable annab meile võimaluse näidata Ühendkuningriigi võimekust tõsta julgeoleku taset Balti riikides läbi üksuste kiire ja ulatusliku juurde toomise,» ütles major Titus Jordan Ühendkuningriigi maaväest.

«Õppuse kontekstis on Eesti roll vastuvõtva riigi toetuse osutamine, mis tähendab, et peame võimaldama liitlaste sujuva riiki sissetuleku ja liikumise määratud paiknemisaladele,» ütles harjutuse Eesti-poolne juht major Tambet Mäe.

Harjutusel osalevad kaitseväe ja Kaitseliidu üksused lihvivad oma oskusi saabuvaid liitlasi Eestis vastu võtma ja toetama harjutades sellega omavahelist koostööd. Lisaks erinevatele harjutustele on õppuse raames kavas ka langevarjudessant.

Oktoobrist lõpust novembri alguseni toimuv harjutus Tractable viiakse Eesti pinnal läbi esmakordselt. Tavapärasest liitlaste rotatsioonist erineb see harjutus logistilise operatsiooni mahu ja keerukuse poolest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles