Fotod: Estonia spaast evakueeritud ja kloorimürgistusohu tõttu haiglasse viidud inimesed lubati kodusele ravile (1)

Copy

Eile pärastlõunal sai päästeamet Pärnu Estonia Resort & SPA hotellist teate, et basseinivette oli sattunud ülemäära palju kloori. Õhtuks viidi haiglasse viis inimest, kelle seisund ei olnud ohtlik. Kohapeal nõustati õhtuks 25 inimest.

Eile kell 15.50 teatati häirekeskusele keemilisest reostusest Pärnu Estonia spaahotelli basseinis. Inimesed tundsid tavalisest tugevamat kloorilõhna.

Päästjad tuvastasid normist veidi kõrgema kloorisisalduse, kuid see ei kujutanud endast eluohtu.

Sündmuspaigale saabusid päästjad, politsei ja kiirabi. Aia tänav oli Tammsaare tänava poolsest otsast liiklemiseks suletud.

Estonia spaahotelli juht Andrus Aljas märkis, et midagi hullu lahti ei olnud. Küll ei teadnud ta, kuidas liigne kloor vette võis sattuda. 

"Spaa mõõtesüsteemid vees ega õhus normist kõrvalekallet ei näidanud ja päästeametnike mõõtmise tulemused jäid samuti normi piiresse," kinnitas Aljas intsidenti spaa väikeses veesilmas.

Pärnu haiglasse kontrolli viidud kahte last ja kolme täiskasvanut kommenteerides sõnas spaahotelli juht, et inimesed reageerivad kloorile erinevalt. Enamik neist, kelle kiirabi ära viis, olevat sümptomite üle kaevanud tagantjärele, pärast basseinikülastust.

Sündmuspaigal viibinud spaakülastaja teada oli klooritase kõrgem 40kraadise veega rabavannis. Seal oli temagi koos kaasaga nii üleeile kui eile mõnulenud. 

“Mulle tundus, et juba esmaspäeval oli kloori liiga palju, sest mu bikiinid muutsid pärast spaad värvi, muutudes sinisest halliks,” kõneles Merike, kelle perekonnanimi on toimetusele teada. Et pereliikmete enesetunne aga üleeilsest suplemisest ei halvenenud, käidi veel eile lõuna paikugi spaas, pärast külastust oli nii naisel endal kui tema tütrel mure nahapunetus ja -sügelusega.

“Käisime pärast väljas söömas ja kui tagasi tulime, nägime kiirabi, päästet, politseid, telekaamerat,” loetles külastaja.

Kell 18 teatas päästeamet, et Estonia spaahotelli klooriprobleem on kõrvaldatud. Päästjad tegid lisamõõtmisi ega tuvastanud edasist ohtu.

Kell 18.41 oli liiklus Aia tänaval taastunud.

Pärnu kiirabi ootas inimesi spaahotelli fuajees kella 19ni, et anda abi ja nõustada spaas käinuid tervisemurede korral.

Terviseamet soovitas Estonia spaad väisanud inimestel pöörduda kiirabisse juhul, kui kahe kuni 12 tunni jooksul pärast spaas käimist on avaldunud kestev köha, iiveldus ja oksendamine.

Estonia spaad evakueerima saabunud päästemasinad blokeerisid mitmeks tunniks liikluse Aia tänaval.
Estonia spaad evakueerima saabunud päästemasinad blokeerisid mitmeks tunniks liikluse Aia tänaval. Foto: Mailiis Ollino

SA Pärnu Haigla turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kätlin Muru sõnutsi aitas kiirabi Estonia spaas eile 25 inimest. Abi otsinuid kas nõustati või anti neile ravimeid.

"Haiglasse toodud patsientidel olid kergemad tervisehädad ja nad lubati eile õhtul kodusele ravile," ütles Muru.

Pärnu Estonia Resort & SPA töötab täna tavapärases rütmis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles