Inglismaal leiti veokist 39 laipa (3)

Copy
Veoauto, millest leiti 39 surnukeha.
Veoauto, millest leiti 39 surnukeha. Foto: Aaron Chown/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti politsei teatel leiti täna varahommikul Essexis veoautost 39 inimese surnukeha.

Politsei ja kiirabi kutsuti sündmuskohale kohaliku aja järgi kell 1.40 hommikul. Surnukehad avastati Waterglade’i tööstuspargist Graysi linnast.

Politsei teatel tegeletakse ohvrite tuvastamise ja juhtunu asjaolude selgitamisega, kuid politseiametnik Andrew Marineri sõnul võib tuvastamine võtta kaua aega.

25-aastane Põhja-Iirimaalt pärit veokijuht on võimude poolt mõrvas kahtlustatuna vahi alla võetud.

Foto: Aaron Chown/PA Wire/PA Images/Scanpix

Politsei teatel tuli veok Ühendkuningriiki Bulgaariast ning ületas piiri laupäeval, saabudes riiki Holyheadi sadama kaudu Walesis. Politsei andmetel suri veoautos 38 täiskasvanut ja üks teismeline.

Briti siseminister Priti Patel ütles, et immigratsiooniametnikud teevad koostööd politseiga, et teha kindlaks, mis täpsemalt juhtus. Uuritakse kuriteo võimalikku seotust inimkaubandusega tegelevate kuritegelike organisatsioonidega.

Maanteevedude assotsiatsiooni esimees Richard Burnett märkis, et toimunu juhib tähelepanu inimsmugeldamisele. Tema sõnul on väga ebatõenäoline, et seda veokit kuskil piiril füüsiliselt kontrolliti.

Kui vastab tõele, et veok sisenes riiki Walesis, siis valiti Põhja-Iiri transpordiametnike sõnul ebatavaline marsruut. Selle põhjuseks võis olla teave, et Doveri ja Calais' sadamates toimub tihedam kontroll ja Walesi kaudu sisenemist võidi näha lihtsama teekonnana.

Kriminalistid sündmuskohal.
Kriminalistid sündmuskohal. Foto: VICKIE FLORES/EPA/Scanpix

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles