Hispaania kirdeosa äkktulvades on üks inimene hukkunud, viis kadunud

BNS
Copy
Äkktulvade kahjustused
Äkktulvade kahjustused Foto: EPA/Scanpix

Hispaania kirdeosas tõi ööd läbi väldanud paduvihm kaasa äkktulvad, milles sai surma vähemalt üks ja jäi kadunuks viis inimest.

Hukkunud mehe surnukeha leiti teisipäeva õhtul Caldes d'Estraci rannalt, mis asub Barcelonast umbes 40 kilomeetrit põhjas, teatas kohalik politsei Twitteris. 

Kaugemal lõunas otsivad päästjad viit inimest, kes kõik läksid kaduma sadamalinna Tarragona lähedal. 

Aerofotod näitasid, et kõige rängemalt kannatada saanud piirkond asub 30 kilomeetrit Tarragonast põhjas, kus üleujutused ja mudalaviinid on külad enda alla matnud, ning vesi viinud minema puid ja koguni sildu. 

Kohalik politsei kinnitas, et nad otsivad Belgia veokijuhti, kelle tühi sõiduk leiti Francoli jões. Varem teatati kadunud emast ja tema täiskasvanud pojast, kelle kodu Vilaverde külas tulvad minema uhtusid. 

Lisaks otsitakse veel kaht inimest, kelle tühi auto leiti samas piirkonnas l'Espluga de Francolis.  

Vihmasadu Kataloonias põhjustas elektrikatkestusi, mis mõjutas 25 000 inimest. Samuti tuli üleujutuste ja maalihete tõttu sulgeda ligi 50 teed ja ümber suunata 37 lendu.

Meteoroloogide sõnul on Katalooniat piitsutanud torm liikumas Kantaabria piirkonda.

Septembris nõudsid rekordilised vihmad Kagu-Hispaanias seitse inimelu. 

Eelmisel aastal hukkus Mallorca saarel üleujutustes 13 inimest. 

Ränk vihmasadu nüpeldas kolmapäeval ka Prantsusmaad, ujutades üle teid, põhjustades katkestusi rongiliikluses ja sundides inimesi kodudest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles