Inglismaal veokist leitud surnud olid Hiina kodanikud

Copy
Veoauto, mille haagisest avastati eile 39 surnukeha.
Veoauto, mille haagisest avastati eile 39 surnukeha. Foto: Ray Tang/Zumapress.com/Scanpix

Briti politsei selgitas välja, et Essexis külmutusfurgoonist leitud 39 surnut olid Hiina kodanikud, kirjutas BBC.

Politsei jätkab 25-aastase veokijuhi Mo Robinsoni ülekuulamisega, keda kahtlustatakse mõrvas. Põhja-Iirimaa politsei on läbi otsinud kaks hoonet ning Briti võimud uurivad juhtumi võimalikku seost kuritegelike rühmitustega.

Praeguseks on selge, et veos jõudis Thamesi jõe ääres asuvasse Purfleeti Belgiast Zeebruggest. Eile avastati Graysi linnas Waterglade'i tööstuspargist veoautost 38 täiskasvanu ja ühe teismelise surnukehad.

Surnukehad avastati varahommikul kell 1.40, Purfleeti sadamast lahkus veok umbes pool tundi varem. Politsei teatel tuli veduk Põhja-Iirimaalt ja võttis haagise Purfleetist kaasa.

Belgia prokuratuur on samuti uurimise algatanud, lootes jõuda jälile juhtumiga seotud isikutele.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul saabus konteiner Zeebruggesse üleeile kell 14.29, sama päeva pärastlõunal alustati selle transportimist Purfleeti. Selge pole see, kas hiinlased olid konteineris juba varasemast või juhtus see Belgias.

Essexi politsei arvas esialgu, et veos võis olla pärit Bulgaariast, kuid hiljem teatati, et ilmselt saabus see riiki Belgia kaudu. Bulgaaria võimude teatel oli veoauto registreeritud Bulgaarias ühele Iiri kodanikule kuuluva ettevõtte nimele.

Politsei teatel võib 39 surnukeha täielik tuvastamine olla pikk protsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles