Soomes hakatakse parlamendis arutama kanepi legaliseerimist (1)

Copy
Kanepitaimed. Pilt on illustratiivne.
Kanepitaimed. Pilt on illustratiivne. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Soomes sai vajalikud 50 000 allkirja kätte rahvaalgatus kanepi legaliseerimisest, tänu millele liigub see parlamenti arutamisele.

Mai alguses käima pandud rahvaalgatuses soovitatakse seadusemuudatust, «mis kaotab ära karistuse kanepi tarvitamise, omaks tarbeks hoiustamise ja mõne üksiku kanepitaime kasvatamise eest.»

Kanepi tarvitamine oleks jätkuvalt keelatud seal kus ka tubaka suitsetamine on keelatud. Kanepi kasutamine keelataks eraldi ära lastekodude, koolide ja muude selliste paikade lähistel kus on lapsi või noori. Teisi inimesi ei tohiks kanepisuitsuga häirida.

Algatuse käimalükkajad sooviksid kanepi omamise seaduslikuks piiriks 25 grammi. Kanepitaimi saaks algatuse sõnul omada kuni neli, millest üks saaks korraga olla kasutamise tarbeks kuivatatuna.

Kuigi algatuse käimalükkajad on ise optimistlikud, ei usu Lapi ülikooli narkopoliitika teadur Mika Luoma-Aho, et Eduskunta kanepi legaliseeriks.

«Usun, et parlament ei ole veel küps seda legaliseerima,» sõnas Luoma-Aho. «Kuid teema üle on siiski vaja arutada. Mina tahan kuulda ja näha neid sõnu, millega algatus alla lastakse ning jätkata diskussiooni siis nende sõnade põhjal.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles