Finnairi lennupersonal kasutas lennu ajal reisijatele mõeldud wifit

Copy
Finnairi lennuk. Pilt on illustratiivne.
Finnairi lennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Peter Kovalev/TASS/Scanpix

Finnairi töötajaid kahtlustatakse selles, et nad kasutasid lennu ajal reisijatele mõeldud internetivõrku, kirjutab Iltalehti.

Lennu ajal reisijatele mõeldud wifi-võrku kasutanud töötajaid ähvardavad noomitused ja lahtilaskmised. «On tõesti juhtunud, et osa lennupersonalist on meie instruktsioone eirates kasutanud lennu ajal internetivõrku, mis on mõeldud vaid klientidele,» tõdes Finnairi kommunikatsioonijuht Arja Suominen. «See on neile täielikult keelatud.»

Lennureisijad võivad logida lennuki wifi-võrku muu hulgas Finnairi rakendusega. Kui aga lennupersonal siseneb reisijate tunnustega võrku, ei pääse reisijad enam võrku kasutama. See tekitas Suomise sõnul mitmele kliendile ebamugavusi ja tekitas häireid Finnairi wifi-teenuse pakkumises.

Suominen ei soovinud Iltalehtile kommenteerida, kuidas on lennupersonal üldse klientide wifi kasutajatunnused saanud. Tema sõnul käib jutt umbes sajast juhtumist.

Finnairi lennupersonali kuulub umbes 3000 inimest, lisaks töötab lennukite peal ka äripartnerite personali. Suomineni sõnul puudutab toimunu nii soomlastest kui ka välismaalastest töötajaid.

«Kuulame üle kõik, keda kahtlustatakse vääras käitumises,» sõnas Suominen. «Tegemist on keelatud teoga, mis on toonud meie klientidele probleeme ja meile endale majanduslikku kahju. Rikutud on ka ettevõtte ja töötajate vahelist usaldust. Sellise teo eest järgneb kas kirjalik hoiatus või harvemal juhul vallandamine.»

Probleem tuli ilmsiks pärast ühe kliendi kaebust. «Kliendil tekkis kahtlus, et tema wifi kasutajatunnus on juba käibel. Hakkasime olukorda selgitama ning avastasimegi töötajate keelatud tegevuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles