Jõulutorm märatses ka Rootsis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm ei jätnud puutumata ka Rootsit.
Torm ei jätnud puutumata ka Rootsit. Foto: SCANPIX

Tormituultest ei jäänud puutumata ka Rootsi, kus keeruliste ilmaolude tõttu on kümned tuhanded pered endiselt elektrita.

Torm Dagmar peatas rongid, seiskas mitmel pool liikluse, langetas puid, rebis majadelt katuseid ning lõi sassi paljude inimeste jõuluplaanid. Täna hommikul oli elektrita veel üle 83 000 majapidamise, vahendas The Local.

«See on katastroof,» ütles Örebro politsei esindaja Kenneth Johannesson uudisteagentuurile TT täna öösel. Johannessoni sõnul on liiklus linnas tõsiselt häiritud, kuna seda takistavad tormi tõttu maha langenud puud.

Ko soovitas Johannesson inimestel jääda siseruumidesse ja mitte sõita autoga, kui selleks pole tungivat vajadust.

Riigi põhjaosas on tormi tõttu tugevasti häiritud rongiliiklus ning paljud rongireisid on hoopis ära jäänud. Rongiliikluse seiskumise tõttu pidid paljud inimesed tegema ümber oma jõuluplaanid.

«Umbes 400 reisijat pidi öö veetma rongis,» ütles rongioperaatorfirma esindaja Hassa Höwitz uudistevõrgule TT, kelle sõnul pakub ettevõte rongipileti ostnud inimestele võimalust broneerida uus pilet või saada raha tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles