Fotod: Prantsusmaa eriesindaja külastas Malis teenivat Eesti üksust (2)

Copy

Prantsusmaa eriesindaja Saheli piirkonnas Christophe Bigot külastas Malis operatsioonil Barkhane teenivat Eesti üksust. Eestlastega kohtumine oli mässutõrjeoperatsiooniga tutvumisvisiidil osaleva saadiku erisoov.

«Operatsioon Barkhane ei ole oluline vaid Mali jaoks. See on oluline kogu Saheli piirkonna ja Euroopa jaoks,» ütles Christophe Bigot. «Lahing Euroopa pärast algab siit, Malist ja me hindame Eesti panust sama kõrgelt kui teiste liitlaste panust.»

«Saadiku initsiatiiv kohtuda oma lühikese ning tiheda ajakavaga visiidi raames Eesti üksusega näitab, et Eesti osalus operatsioonil Barkhane on prantslaste silmis oluline,» ütles Eesti kontingendi vanem major Raido Jõgi.

Kohtumisel Eesti kontingendi vanemaga uuris Bigot 22. juuli rünnakus vigastada saanud kaitseväelaste tervise kohta, soovis neile kiiret paranemist ja tänas Eesti kaitseväge Gao linnas paikneva baasi julgestamisse panustamise eest.

Eesti osaleb mässutõrjeoperatsioonil Barkhane alates 2018. aasta augustist. Eesti sõdurite ülesandeks Malis on Gao linnas asuva Prantsusmaa välibaasi ja selle lähiümbruse julgeoleku tagamine. Operatsioonil Barkhane osaleva Eesti kontingendi tuumiku moodustab Scoutspataljoni jalaväerühm, mida toetab mehaanikutest, logistikutest, sidemeestest ja meedikutest koosnev toetuselement. Kokku on kontingendi suurus ligi 50 inimest.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas. Selle eesmärk on toetada viie riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka Euroopasuunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles