Põhja-Korea hoiatas Kimi ja Trumpi heade suhete ärakasutamise eest

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump kätlemas kaht Koread eraldavas demilitariseeritud tsoonis 30. juunil 2019.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja USA president Donald Trump kätlemas kaht Koread eraldavas demilitariseeritud tsoonis 30. juunil 2019. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea tippametnik Kim Yong-chol hoiatas riigi liidri Kim Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi isiklike heade suhete liigse ärakasutamise eest, edastas täna riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Igal asjal on omad piirid,» märkis USA välisministri Mike Pompeo Põhja-Korea kolleeg tuumakõnelustel ja praegune Põhja-Korea regiooni rahukomitee esimees.

«Isiklikud head suhted ei ole tagatiseks ega suuda ära hoida Põhja-Korea ja USA suhete uut võimalikku pingestumist,» ütles ametnik.

Kim Yong-chol, kes väidetavalt saadeti pärast riigi liidri Kim Jong-uni ja USA presidendi Donald Trumpi nurjumisega lõppenud teist tippkohtumist töölaagrisse, ilmus juunis koos Põhja-Korea juhtkonnaga etendusele.

Lõuna-Korea on ka varem teatanud kõrgete Põhja-Korea ametnike karistamisest või hukkamisest, kuid osa neist teadetest on osutunud ebatäpseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles