Kim Jong-ili vanimat poega ümbritseb salapära

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam 2010. aastal.
Kim Jong-nam 2010. aastal. Foto: SCANPIX

17. detsembril surnud Korea RDVi liidri Kim Jong-ili vanim poeg Kim Jong-nam saabus Hiina pealinna Pekingisse, kuid pole teada, kas ta osaleb ülehomme toimuvatel isa matustel.

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap teatel saabus 40-aastane Kim Jong-nam Pekingisse paari päeva eest Hiinale kuuluvast endisest Portugali kolooniast Macaust, vahendas uudistevõrk AFP.

Kim Jong-nam on arvatava võimupärija Kim Jong-uni vanem poolvend. Kuigi Kim Jong-nam´i valmistati juba 1990ndate lõpus ette riigijuhi rolliks, kaotas ta oma favoriidi seisuse 2001. aastal, kui tabati katselt siseneda võltsitud passiga Jaapanisse, et külastada Tokyo Disneylandi.

Kaasnenud piinlikkus ja häbiplekk Põhja-Korea mainele ajasid Kim Jong-ili niivõrd vihaseks, et viimane saatis poja mõne aja pärast riigist minema. Pärast intsidenti ongi Kim Jong-nam elanud Hiinale kuuluvas Macaus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles