Kulukas hajameelsus: briti muusik unustas 300 000-eurose viiuli rongi

Copy
Viiul.
Viiul. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / Scanpix

Briti viiuldaja Stephen Morris on pöördunud avalikkuse poole meeleheitliku abipalvega: mees unustas eelmisel nädalal Londoni linnalähirongi 310 aastat vana viiuli, mis on väärt ligi 300 000 eurot.

Kuulsa pillimeistri David Tecchleri kätes valminud viiuli jättis muusik läinud teispäeva õhtul Ühendkuningriigi pealinnast kagusuunas liikunud kohalikku rongi, kui väljus koos jalgrattaga Penge Easti jaamas.

Morris kirjeldas kadunud viiulit kui osa ajaloost. «On muserdav seda kaotada ning sõltumata selle väärtusest, tegu on minu elatusvahendiga,» lausus ta BBC-le. «Ma olin kõigest selle hooldaja, üks paljudest inimestest, kes on sellel mänginud, ning ma lootsin selle kunagi anda edasi teisele viiuldajale.»

Muusik teatas teisipäeva hilisõhtul rongi ununenud viiulist nii kaotatud pagasiga tegelevatele ametnikele kui ka politseile, kuid seni pole väärtuslikku pilli leitud. Mehe sõnul vaatab transpordipolitsei läbi valvekaamerate salvestisi, et näha, kas keegi lahkus viiuliga rongist.

Morris on olnud eesiviiul mitmes Ühendkuningriigi orkestris ning esinenud solistina muuhulgas koos Kuningliku Filarmooniaorkestri ja  BBC kontsertorkestriga. Samuti on ta salvestanud muusikat koos David Bowie, James Browni, Stevie Wonderi, David Gilmouri ja U2-ga ning löönud kaasa «Sõrmuste isanda» ja James Bondi filmide muusika salvestamisel.

«Viiuli kaotamine tundub nagu oleks mul käsi otsast lõigatud,» palus muusik avalikkuse abi pilli tagasi saamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles