Smugeldajad meelitavad vietnamlasi Euroopasse eluohtliku VIP-paketiga

Copy
Hoang Thi Ai näitab fotot oma pojast Hoang Van Tiepist, kes võis olla üks 39 Inglismaal veokist leitud surnud migrandist.
Hoang Thi Ai näitab fotot oma pojast Hoang Van Tiepist, kes võis olla üks 39 Inglismaal veokist leitud surnud migrandist. Foto: Hau Dinh / AP / Scanpix

Umbes 45 000 euro eest lubavad smugeldajad Vietnami migrantidele nn VIP-teenindust teel Ühendkuningriiki: kulukas pakett sisaldab lendu, võltspassi ja isegi juristi. Mis siis et ebaseaduslik, müüakse seda rännuvõimalust kui ohutumat varianti teiste maismaad mööda liikumise võimaluste seas, mida inimkaubitsejad pakuvad Briti saartele jõudmiseks.

See, kuidas vietnamlased Euroopasse liiguvad, sõltub paljuski sellest, palju raha nende pered suudavad kokku kraapida.

Kiirem, mugavam ja väidetavalt turvalisem nn VIP-pakett maksab kuni 45 000 eurot, samas kui maismaa smugeldamisteede kasutamise eest ehk n-ö rohul liikumise eest küsitakse umbes 13 500 eurot, kinnitasid mitmed AFPga rääkinud asjatundjad.

VIP-pakett sisaldab reisdokumente ja lennupiletit Euroopasse. Sageli viib lend Prantsusmaale, Saksamaale või Hispaaniasse, enne kui ette tuleb võtta viimane etapp teekonnast, et jõuda Ühendkuningriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles