Pariisis loobiti sünagoogi süütepudelitega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Saint-Denis asuva sünagoogi ees.
Politseinikud Saint-Denis asuva sünagoogi ees. Foto: AFP / Scanpix

Politsei sõnul viskasid tundmatud kurjategijad ööl vastu tänast Pariisi eeslinnas asuvasse sünagoogi kaks süütepudelit.


Molotovi kokteilid purustasid Seine-Saint-Denis asuva sünagoogi aknad ja tekitasid kahjustusi ka lähedal asuvale juudi restoranile. Inimesed rünnakus kannatada ei saanud, vahendas BBC News.

Lisaks sellele visati süütepudeleid ka Strasbourgi eeslinnas asuvasse hoonesse, mida juudid kasutavad jumalateenistuse läbiviimiseks. Kuna intsident leidis aset öösel, siis ükski inimene viga ei saanud.

Prantsusmaa siseminister Michèle Alliot-Marie nimetas vahejuhtumit «argpükslikuks» ja «vastuvõetamatuks» ja lubas teha kõik, et kurjategijad tabataks, teatas Le Figaro.

Kuigi politsei pole kurjategijaid veel tabanud, usutakse, et rünnakuga väljendati rahulolematust Iisraeli sõjategevuse pärast Palestiina äärmusrühmituse Hamas kontrollitavas Gaza sektoris. Nädalavahetusel toimunud Iisraeli-vastasele meeleavaldusele kogunes rohkem kui 100 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles