Saksamaa restoran serveeris peielistele kogemata kanepikooki

Copy
Kanepitaim istanduses.
Kanepitaim istanduses. Foto: BLAIR GABLE / REUTERS / SCANPIX

Matuste järel peielauda istunud lesk ja teised leinajad lõpetasid oma päeva narkouimas ja pidid otsima haiglast abi, kuna kogemata serveeriti neile kanepist valmistatud kooki.

Loode-Saksamaal asuva Rostocki linna politsei teatel olid leinajad suundunud pärast matusetalitust restorani, et süüa kooki ja juua kohvi. Pärast koogi nautimist hakkasid 13 inimest, nende seas lahkunu lesk, järsku tundma peapööritust ning neil läks süda pahaks.

Võimude teatel tuli üks naistest viia haiglasse kiirabiga ning teised otsisid ise päeva jooksul arstiabi. Hiljem pöördusid kannatanud politseisse, et esitada süüdistus, vahendas DPA.

Vahejuhtum toimus juba augustis, kuid Saksamaa politsei avalikustas selle austusest leinajate vastu alles eile.

Uurimise käigus selgitas politsei välja, et kanepikoogi oli restorani toonud asutuses küpsetiste eest vastutav töötaja, kes oli palunud oma 18-aastasel tütrel valmistada peielaua jaoks mõned koogid. Neiu küpsetaski matuselistele maiustamiseks mitu kooki, aga valmistas ühtlasi ka kanepikoogi, mida plaanis kasutada ise teisel üritusel.

Restorani töötaja võttis kodusest külmikust kogemata kaasa aga kanepikoogi, ilma enne tütre käest küsimata, kas kaasa said ikka õiged küpsetised.

18-aastane neiu on nüüd silmitsi 13 süüdistusega hooletuses ja kehavigastuste tekitamises, aga ka matuste häirimises ning Saksamaa narkootikumiseaduse rikkumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles