Valgevene miilits ei lubanud rahvale tasuta putru jagada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatrapudru jagamine Komarovski turul Minskis.
Tatrapudru jagamine Komarovski turul Minskis. Foto: charter97.org

Valgevene miilits konfiskeeris pealinna Minski tänaval inimestele tasuta süüa jaganud opositsionääridelt suure kastruli tatrapudruga ning viis kolm aktivisti jaoskonda aru andma.


Komarovski turul korraldatud aktsiooni taga oli opositsiooniline liikumine Euroopalik Valgevene, vahendas

Lenta.ru

portaali

Hartõja'97

.

25-liitrise pudrupütiga turu ette saabunud toidujagajad tõid kaasa loosungi, millele oli kirjutatud, et «riigis on kriis» ja «antakse süüa».

Möödujatele anti suusõnaliselt teada, et võimude ebakompetentsuse tõttu ähvardab valgevenelasi toidupuudus, mistõttu tulebki organiseerida selliseid «välikööke».

Putru anti kõigile soovijatele plasttaldrikutel tasuta seni, kuni turu valvuri kutse peale ilmusid kohale militsionäärid, kes ebaseadusliku «poe» kinni panid ja kolm aktivisti endaga kaasa viisid.

Paari tunni pärast lasti viimased siiski vabaks, kuid jagamisest järele jäänud 15 liitrit tatraputru konfiskeeriti. Miilits teatas, et selle söövad ära pealinnas patrullivad sisevägede sõdurid.

Valgevene autokraatlik president Aljaksandr Lukašenka on korduvalt teatanud, et maailma tabanud finantskriis seda vabariiki ei puuduta. Samas palub ta nii Venemaalt kui Rahvusvaheliselt Valuutafondilt krediiti ning on devalveerinud juba ka kohalikku rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles