Trump võtab Baghdadi hauda ajanud lambakoera vastu Valges Majas

Copy
USA eriüksuse koer, kes oli Islamiriigi liidri Abu Bakr al-Baghdadi viimaste hetkede juures, kuid kelle nime ei avalikustata
USA eriüksuse koer, kes oli Islamiriigi liidri Abu Bakr al-Baghdadi viimaste hetkede juures, kuid kelle nime ei avalikustata Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USA sõjaväe teenistuskoer, kes osales Islamiriigi (IS) liidri Abu Bakr al-Baghdadi surmaga lõppenud operatsioonis, võetakse järgmisel nädalal vastu Valges Majas, ütles president Donald Trump.

Trump avalikustas täna, et operatsioonis osalenud sõjaväekoer oli Belgia lambakoer Conan. Varem hoiti tema isikut saladuses, sest selle kaudu võinuks tuvastada operatsiooni läbi viinud eriväeüksuse.

President postitas Twitterisse ka fotomontaaži, kus ta paneb Conanile kaela Aumedalit, mis on USA kõrgeim sõjaline teenetemärk

«Väga nunnu pilt, aga päris Conan tuleb Lähis-Idast Valgesse Majja millalgi järgmisel nädalal!» säutsus Trump.

Pole teada, mis Conanit ees ootab, aga on tähele pandud, et Trump on esimene USA president enam kui saja aasta jooksul, kellel endal koera pole.

Conan ajas Baghdadit taga enne kui viimane end nurka surutuna õhku lasi. Koer sai plahvatuses vigastada, kuid USA staabiülemate ühendkomitee esimehe kindral Mark Milley sõnul on ta tervenemas ja tagasi teenistuses.

Milley kiitis varem koera «vapustava soorituse» eest eriüksuste nädalavahetuse operatsioonis Süüria kirdeosas. 

Baghdadi surnukeha heideti pärast tuvastamist merre.

Mingeid üksikasju, kuhu ja millal laip sängitati, ei antud, kuid protseduuri kõrvutati USA erioperatsioonis 2011. aastal tapetud ja samuti merre heidetud Osama bin Ladeni surnukeha kõrvaldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles