Postimees Londoni meeleavaldusel: «Mida me tahame? Brexitit! Millal me seda tahame? Kohe!» (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Briti lipuvärvides ülikonda kandnud mees poseeris üleeile Londonis rõõmuga Brexiti Partei plakatite ees. 
Briti lipuvärvides ülikonda kandnud mees poseeris üleeile Londonis rõõmuga Brexiti Partei plakatite ees. Foto: Martin Kutti

«Mida me tahame? Brexitit! Millal me seda tahame? Kohe!» kisendas paarisajast inimesest koosnev rahvahulk järjekordsel Brexiti tähtajal mööda Whitehalli tänavat rongkäiguga Briti parlamendihoone ette jõudes. Lehvisid rahvuslipud ja esirida kandis uhkelt plakatit «Lahkumine tähendab lahkumist!».

Üleeile pidanuks olema Brexiti ühe peatüki lõpp ja kohaliku aja järgi tund enne südaööd pidanuks Ühendkuningriik Euroopa Liidust lahkuma. Mida aga ei tulnud, oli Brexit.

Kuigi jaanuari lõpus võidakse EList lahkuda, on meeleavaldajate poolt nõutud «vabadus» veel mägede taga, sest leppe kinnitamise järel algaksid pikad ja tõenäoliselt piinarikkad kaubandusläbirääkimised, mille käigus oldaks ELi reeglitega endiselt seotud. Brexiti edasises käekäigus on määrava tähtsusega 12. detsembri erakorralised parlamendivalimised, mille lõpptulemust on ekspertide sõnul peaaegu võimatu ennustada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles