Trumpi sõnul toob tagandamiskatse talle valimistel edu

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump ütles eile Mississippis toetajatele kõneldes, et demokraatide tagandamiskatse toob talle valimistel niiniimetatud vihase enamuse.

«Meil ei ole kunagi olnud nii jõulist toetust, kui meil on praegu,» rääkis Trump Tupelo rahvast pilgeni täis staadionil kõneledes.

Vabariiklasest president nimetas kõnes demokraatide tagandamisjuurdlust kongressis muu hulgas «rünnakuks demokraatia enda vastu».

«Kuid ma võin teile öelda, et vabariiklased on tõeliselt tugevad,» sõnas Trump.

Demokraadid on alustanud esindajatekojas presidendi suhtes tagandamisjuurdlust seoses kahtlustustega, et Trump kuritarvitas oma ametikohta isikliku sisepoliitilise kasu eesmärgil ning kutsus sellega välisriiki sekkuma USA 2020. aasta presidendivalimistesse.

Väidetavalt survestas Trump 25. juuli telefonivestluses Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid uurima oma demokraadist rivaali Joe Bidenit ja tema poega Hunter Bidenit. Oma tahtmise saamiseks hoidis ta väidetavalt kinni Ukrainale mõeldud sadade miljonite dollarite jagu sõjalist abi.

On selgunud ühtlasi, et Trump ja tema lähikondlased on survestanud Ukrainat uurima ka Kiievi võimalikku sekkumist demokraatide kasuks 2016. aasta USA valimiste ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles