Brasiilia teatel jõudis väike osa naftareostusest Abrolhosi mereparki

Copy
Meeleavaldaja reostuse vastu protestimas.
Meeleavaldaja reostuse vastu protestimas. Foto: ADRIANO MACHADO/REUTERS/Scanpix

Brasiilia teatel on jõudnud väike osa kirderanniku naftareostusest Abrolhosi mereparki Bahia osariigis.

Abrolhosi merepargis asuvad Brasiilia ühed suurimad korallrahud.

Naftat on kogutud Santa Barbara saare ümbrusest.

Viimase kahe kuu jooksul on naftat jõudnud umbes 2100 kilomeetri ulatuses Brasiilia rannikule, kahjustades turismi ja kalapüüki.

Brasiilia väitel on tegemist Venezuela naftaga, mis on pärit Kreeka lipu all sõitvalt ja kompaniile Delta Tankers Ltd kuuluvalt tankerilt.

Kompanii eitab seda kategooriliselt.

«Pole mingeid tõendeid, et laev oleks peatunud, korraldanud mingit laevalt-laevale (pumpamise) operatsiooni, lekkinud, aeglustanud käiku või kaldunud kursilt kõrvale sõites Venezuelast Melakasse Malaisias,» ütles Delta Tankers Ltd laupäeval avalduses.

Ateenas baseeruv firma rõhutas, et uuris põhjalikult kogu materjali, mida tankeri «Bouboulina» kaamerad ja sensorid salvestasid.

Laev alustas teekonda Venezuelast 19. juulil.

Kreeka võimud ütlesid varem AFP-le, et Kreeka tanker on üks viiest laevast, mida kahtlustatakse seotuses naftareostusega. Esimesed naftalaigud jõudsid Atlandi ookeanil Brasiilia kirderannikule septembri alguses.

Kreeka rannavalve kõneisiku sõnul näitas Brasiilias korraldatud uurimine, et erinevatest riikidest pärit viis laeva on kahtlusalused.

Ta ei nimetanud konkreetselt ühtegi laeva ega nende omanikke.

Brasiilia võimud uurisid 1100 laeva, mis piirkonnas liikusid, vähendasid kahtlusaluste arvu 30-ni ning siis jõudsid järeldusele, et üks Kreeka lipu all sõitev tanker on peamine kahtlusalune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles