Kudrin: ma polnud rahvakogunemisel Putini agendina

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Kudrin ajakirjanike piiramisrõngas
Aleksei Kudrin ajakirjanike piiramisrõngas Foto: SCANPIX

Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin rääkis Vedomostile antud intervjuus, et osales 24. detsembri rahvakogunemisel omal initsiatiivil ja mitte peaministri Vladimir Putini ülesandel.

Kudrin kinnitas, et otsustas iseseisvalt võtta osa massimeeleavaldusest Akadeemik Sahharovi prospektil ja valitsusjuht polnud talle andnud mingeid volitusi opositsiooniga läbirääkimiste pidamiseks.

Ta kinnitas, et hiljutiste riigiduuma valimiste osas jääb ta oma sõltumatule seisukohale.

«Valimised on demokraatia ja õigussüsteemi võtmeküsimuseks. Rikkumisega nõustuda ei saa. Ma olen nii arvanud alati ega muuda oma seisukohta ka nüüd. Tuletage meelde, et sama asja rääkisin umbes aasta tagasi Krasnojarskis.»

Kudrin läks rahvakogunemisele, sest sündmused riigis teevad talle muret. «Minu ettepanekud, mida võis miitingul kuulda, olid isiklik initsiatiiv ja adresseeritud mõlemale poole. Veel reedelgi ma mõtlesin, kas minna või mitte minna. Ma langetasin otsuse läbimõeldult ja ilma kellegagi konsulteerimata. Mul polnud Putinilt läbirääkimiste pidamiseks mingeid volitusi. Kui osapooled jõuavad kokkuleppele iseseisvalt, siis see teeb mulle üksnes rõõmu,» rääkis ta.

Ta rõhutas, et on täiesti rahul oma praeguse sõltumatu positsiooniga ja hindab seda väga.

Kudrin, kes töötab Peterburi ülikoolis vabade kunstide ja teaduste teaduskonna dekaanina, kohtus Putiniga eelmisel reedel Neevalinnas.

«Vestlusest Putiniga sain aru, et ta ei pelga 4. märtsi valimisi ja et ta on valmis tegema kõik selleks, et need oleksid ausad. Neid tuleb rakendada, et 4. märtsi valimised oleksid etalonvalimised,» rääkis endine rahandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles