Prantsusmaa hakkab majandusmigrantidele kvoote seadma

Copy
Migrandid Saint-Herblain'is Nates'i lähistel, kui politsei likvideeris koolimajas asunud isetekkelise laagri.
Migrandid Saint-Herblain'is Nates'i lähistel, kui politsei likvideeris koolimajas asunud isetekkelise laagri. Foto: SEBASTIEN SALOM GOMIS / SIPA / SCANPIX

Prantsusmaa hakkab järgmisest aastast migrantidest töötajatele kvoote seadma, ütles täna riigi tööminister.

Alates tulevast aastast hakkavad ametivõimud tegema tööandjatega koostööd, et tuvastada tööstusi, kus on puudu oskustööjõust, ja võimaldada puudujäägi katmist välismaalaste värbamisega, ütles tööminister Muriel Penicaud.

«Prantsusmaa peab värbama vastavalt oma vajadustele. See on uus lähenemine, mis on sarnane sellele, mida tehakse Kanadas ja Austraalias,» ütles Penicaud telekanalile BFM.

Praegu peavad tööandjad õigustama, miks ametikohale ei saa värvata Prantsuse kodanikke. Läinud aastal anti viisa umbes 33 000 majandusmigrandile.

Prantsuse ehitus-, majutus-, toitlustus- ja jaesektor on pikalt kurtnud, et madalapalgalistel töökohtadel on inimestest puudu. Infotehnoloogia- ja tehnikasektoris on vastupidi puudu oskustööjõust.

Penicaud ei täpsustanud, kui paljudele välistöölistele viisasid andma hakatakse ega ka seda, kas viisa andmisel võetakse arvesse taotleja päritolu.

President Emmanuel Macroni valitsus on karmistamas immigratsioonireegleid vastusena parempoolsete kriitikale, et valitsus lubab riiki liiga palju välismaalasi.

Analüütikute sõnul on Macroni peamine rivaal 2022. aasta presidendivalimistel taaskord paremäärmuslane Marine Le Pen.

Kolmapäeval peaks peaminister Edouard Philippe esitlema teisi meetmeid. Arvatavalt võivad need sisaldada piiranguid perede kaasavõtmisele või tervishoiu ligipääsetavusele asüülitaotlejate jaoks, kelle taotlusi alles menetletakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles