Biden asus Warrenit ründama

BNS
Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: Bastiaan Slabbers/Reuters/Scanpix

Joe Biden ründas teisipäeval nimesid nimetamata oma rivaali Elizabeth Warrenit, et ta läheneb poliitikale üleolevalt ja elitistlikult.

Avaldus, mille Biden tegi Pittsburghis ühel rahakogumisüritusel ning samaaegselt avaldas portaalis Medium, on märk Bideni ja Warreni vastasseisu järsust ägenemisest. Mõlemad on demokraatide presidendikandidaadiks pürgijate esirinnas, kuid nad esindavad Demokraatliku Partei toetajaskonna eri tiibu.

Biden vastas sellega Warreni eelmise nädala kriitikanoolele, et tema tervishoiuplaani sarjanud Biden «kandideerib valedel presidendikandidaadi eelvalimisel» ning «kordab vabariiklaste jutupunkte». Warren avaldas oma uue plaani üksikasjad eelmisel nädalal ning sattus kohe oma vastaskandidaatide kriitikarahe ja ajakirjanike küsimustelaviini alla.

Biden viitas teisipäeval Warreni nime nimetamata tema rünnakule ning kritiseeris oma erakonnas neid, kes kandideerivad argumendiga «sa kas oled minuga ühel meelel või sul pole julgust». Biden lisas, et on «minu tee või kiirtee» lähenemine poliitikale on üleolev.

Endine asepresident laskus rohkematesse üksikasjadesse Mediumis. Ta kirjutas, et ühe tema vastase rünnak oli üleolev ning esindas elitismi, mida töölis- ja keskklassi inimesed ei jaga. See esindas suhtumist «meie teame kõige paremini, sina ei tea midagi», lisas Biden.

Tema sõnul suhtub üks tema vastastest poliitikasse vihasest ja järeleandmatust lähtepunktist. Ta pidas silmas Warrenit.

Warreni kampaania kommentaaripalvele esialgu ei vastanud.

Senaatorit on varemgi rünnatud väidetava elitismi pärast, kuid nüüdne rünnak tähistab uut etappi ajal, mil Warren ohustab Bideni esikohta demokraatide presidendikandidaadi eelvalimistel. Eriti ohustab Warren Bidenit Iowas, kus hulk hiljutisi küsitlusi näitas, et Warren tõukas Bideni esikohalt.

Biden üritas nii Mediumis kui ka rahakogumisüritusel argumenteerida, et tema poliitikad on rivaalide omadega võrreldes kõige progressiivsemad ning jõustatavamad.

«Üks asi, mida inimesed tahavad tagada, on et me valime kellegi, kes suudab asjad tegelikult ära teha,» lausus Biden rahakogumisüritusel. 

Rünnakule asudes ta siiski hoiatas oma demokraadist vastaseid «ringikujulise laskekomando» loomise eest. See vaid aitaks Donald Trumpi uuesti ametisse, rõhutas Biden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles